Italiaanse TomatensoepBenodigd

 • 2 grote soeppanen
 • staafmixer
 • grote zeef

Ingredienten

 • 1 ui, gesnipperd
 • 3 kippenbouillontabletten
 • 1,5 kg (roma)tomaten, in stukjes
 • 2 tenen knoflook, fijngesneden
 • 3 eetlepels (olijf)olie
 • 1 bak mascarpone (250g)
 • 1 bakje verse rode pesto (100g)
 • (versgemalen) peper
 • 1 zakje verse basilicum, fijngehakt
 • 1 blikje tomatenpuree (70g)
 • 1 liter water

Receptuur

Verhit een grote soep pan en fruit hierin de ui en knoflook ca. 2 minuten. Hierna de tomaten en tomatenpuree er door heen scheppen en ca. 5 minuten zachtjes smoren. De bouillontabletten boven de pan verkruimelen en 1 liter water toevoegen. Het geheel aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Roer daarna de mascarpone er door heen. Haal de pan van het fornuis en pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde soep. Giet de soep over van de ene pan in de andere pan door de zeef heen. Nu de pesto door de soep roeren en 2 minuten meewarmen. Breng het geheel op smaak met peper en strooi de basilicum over de soep uit.

Eet smakelijk!