Een nieuwe versie van het besturingssysteem Linux Mint is uitgebracht. Versie 12, met de codenaam ‘Lisa’, biedt gebruikers meerdere interface-opties.

Mint 12 heeft Linux 3.0 onder de motorkap en is gebaseerd Ubuntu 11.10. Alleen wordt het geleverd zonder de Unity-interface. Gebruikers krijgen in de nieuwe versie de keuze uit verschillende interfaces. De ontwikkelaars bouwden onder meer een nieuwe interfacelaag, Mint Gnome Shell Extensions (MGSE), bovenop Gnome3.

MGSE biedt verschillende opties zoals een desktop taakbalk, een nieuw start-menu en het switchen tussen applicaties (Alt+tab). MGSE kan volledig worden uitgeschakeld, zodat je de basis Gnome3-interface kunt gebruiken. Via de software MATE kun je daarnaast de traditionele Gnome2-interface activeren.

Linux Mint 12 klaar voor download met drie interfaces | Webwereld.