De populariteit van Ubuntu neemt snel af. Gebruikers kiezen liever voor Mint, Fedora of openSuse. Het lijkt erop dat de nieuwe Unity-interface de situatie voor Ubuntu alleen maar verergert.

Het marktaandeel van Ubuntu daalt al jaren gestaag, zo blijkt uit cijfers van DistroWatch. In 2011 gaat het nog harder dan voorheen. Het lijkt erop dat gebruikers massaal overstappen op Linux-distributie Mint. Velen zijn niet te spreken over de nieuwe Unity-interface van Ubuntu.

Drastisch verschil

“Om je een idee te geven hoe drastisch de recente veranderingen zijn, vergelijken we de meest recente statistieken (voor de laatste 30 dagen) met het gemiddelde cijfer voor 2010. Dan is Ubuntu gedaald met 47 procent en Mint gestegen met 105 procent”, analyseert webmonitor Pingdom de cijfers van DistroWatch.

Unity jaagt Ubuntu-gebruikers naar Mint | Webwereld.